Първи трейлър на „Крал Лир“ с Антъни Хопкинс

21-08-2018
Първи трейлър на „Крал Лир“ с Антъни ХопкинсИнтересът към творчеството на Уилям Шекспир никога няма да секне и Ричард Еър е поредният голям режисьор, който пренася негов шедьовър на екрана. В телевизионната му екранизация по „Крал Лир“, той е успял да събере цяло съзвездие английски актьори начело със сър Антъни Хопкинс.

От трейлъра разбираме, че това е модерна интерпретация на пиесата на Шекспир, в която 80-годишният Лир (Хопкинс) разделя своето кралство между трите си дъщери Гонерила (Ема Томпсън), Регана (Емили Уотсън) и Корделия (Флорънс Пю) според привързаността им към него. За разлика от сестрите си, Корделия отказва да го ласкае и той я прокужда.

Сдобили се с власт, Гонерила и Регана изгонват баща си от дома му. В същото време премиерът на Лир, граф Глостър (Джим Бродбент) също има проблеми със сина си. Лир подлудява, а кралството му е застигнато от хаос и се задава война. Той се събира с Корделия за кратко опрощение, после настъпва трагедията.


Еър („Записки по един скандал“) сам е адаптирал сценария, използвайки оригиналния текст на Шекспир. В новия му филм, който ще има своята премиера в САЩ на 28 септември, участват още Андрю Скот, Джим Картър и Кристофър Екълстън. Премиерата във Великобритания мина преди три месеца по BBC 2.

Прочетете повече подробности за тв филма.

Вижте трейлъра (на английски език).
Copyright © 2024 Dir.bg.