Земекис ще режисира Дуейн Джонсън като хавайски крал

30.08.2018 г.
Земекис ще режисира Дуейн Джонсън като хавайски кралWarner Bros. и New Line са спечелили наддаване за правата върху "The King" ("Кралят") - епос с участието на Дуен Джонсън за хавайския крал Камехамеха (1736-1819), съобщи Deadline. Носителят и номиниран за "Оскар" Робърт Земекис ще режисира филма, сравняван отсега със "Смело сърце" - частично затова, защото сценаристът е същият, Рандал Уолас. Преди 22 години той получи и оскарова номинация за текста си за шотландския епос. Зад продукцията са "Seven Bucks Productions" на Джонсън и брат и сестра Гарсия, както и "Flynn Picture Co." с Бо Флин, Земекис и Уолас.

Камехамеха I, наричан още Велики, е успял през 1810 г. да обедини воюващите помежду си Хавайски острови и по този начин е изпълнил предсказанието, обвеяло легендарния му живот още от рождение. Той поема в ръцете си бъдещето на Хаваите и дава предимство на островитяните, като предлага тяхната култура в търговията им с чуждестранните европейски кораби, насочили се към приличащите на рай брегове. Хаваите са били считани за опасни от пътешественици като Саймън Меткалф и кап. Джеймс Кук, докато Камехамеха не ги обединява със сила.

Плановете за снимки са през 2020 година, а провеждането на аукциона с участието на няколко наддаващи студиа се случва по време, когато Джонсън с екипа си е в Атланта, където снимат "Jungle Cruise" за Дисни. Дуейн Джонсън мечтае за ролята още от началото на века, когато се подготвя за "Кралят на скорпионите" (излязъл 2002 г.) и за малка роля в "Мумията се завръща" (2001) - в момент, когато се мъчи да се превърне от "Скалата" на кеча в актьор от кариерата, взиман насериозно. Той оттогава мечтае да изиграе Камехамеха, излизайки от сянката на дядо си Питър Маивия, пионер на професионалната борба в Хаваи и на баща си Скалата Джонсън, също професионалист от борческия ринг. Сега Дуейн Джонсън ще може да изпълни мечтата си и да отдаде почит на своите полинезийски корени, включващи Самоа, Нова Зеландия и Хаваите.

Решението му да влезе в мечтаната роля идва по време на снимките на "Джуманджи: Добре дошли в джунглата", започнали през септември 2016 г. в природен резерват на Хаваи. Актьорът е на върха на звездната си слава, съзрял е като личност и като актьорско майсторство и с колегите си Дани и Хирам Гарсия от продуцентската къща решават, че моментът за Камехамеха и сериозен исторически епос е дошъл. Свързват се с Уолас, който реагира с въодушевление и светкавично нахвърля сюжета. След това изпращат текста на Земекис, който също не се бави да се качи на борда на проекта.

Миналата година проектът дори е бил осветен от хавайски свещеник (кахуна) на специална церемония в Хаваи, на която Джонсън, Гарсия и Уолас са получили благословия. Денят на Камекамеха е национален празник на Хаваи още от 1871 година, отбелязва се на 11 юни и е придужен от фестивал с карнавали, панаири, изложби и състезания по бягане, езда, кану и велосипеди.

Джонсън има няколко филма с New Line - "Сан Андреас", "Rampage: Унищожителите" и "Пътуване до тайнствения остров", с бокс офис общо над 1.2 милиарда долара.

Изпълнителен продуцент на лентата е Уенди Джейкъбсън, която работи във "Flynn Picture Co.".
Copyright © 2024 Dir.bg.