Без "новата" категория за Оскар

07. 09. 2018 г.
Без Решението предизвика безкрайно много коментари и иронични подмятания за разсъдъка на академичните членове. Ето го и резултатът – новообявената категория няма да е част от шоуто догодина.
„Обявяването на новата награда предизвика широк спектър от реакции и ние признаваме необходимостта от допълнителни дискусии с нашите членове. Правили сме промени в раздаването на наградите „Оскар“ през годините, включително и тази година, и ще продължим в тази насока, като почитаме невероятното наследство от последните 90 години“, се казва в официалното изявление по този повод.
Така и не стана ясно какви са критериите на Академията за популярен филм. Дали това ще зависи от успеха му в боксофиса, бюджета или участието на повече звезди? Повечето коментари бяха, че това е начин „Дисни“ да спечелят поредната си награда за касовите хитове на 2018 „Черната пантера“ или „Отмъстителите: Война без край“. Но покрай това тези филми категорично отпадаха от надпреварата за най-добър филм.
Неприемливо е и обяснението, че целта на новата категория е да се повиши интересът към самата церемония, чийто рейтинг все повече пропадал. Едва ли зрителите ще се увеличат само заради подобно недообмислено и неаргументирано докрай нововъведение.
Copyright © 2024 Dir.bg.