Джуди Денч ще получи наградата „Златна икона“

11. 09. 2018 г.
Джуди Денч ще получи наградата „Златна икона“Легендарната британска актриса ще получи наградата „Златна икона“ на предстоящия кинофестивал в Цюрих. Джуди Денч ще бъде сред почетните гости на форума и ще представи най-новия си филм – биографичната драма „Red Joan“.

Актрисата е една от иконите на британското кино и театър, снимала се в поредица успешни филми, но също и в комерсиални хитове като поредицата за Джеймс Бонд, в която играе ролята на шефката на британския топ агент. В новия си филм под режисурата на известния режисьор Тревър Нън, Денч играе Джоан Стенли, арестувана от британските служби за сигурност и обвинена, че предава секретна информация на комунистическа Русия.

Сред най-известите филми на актрисата са „Филомена“, „Довереникът на кралицата“, „Записки по един скандал“ и „Влюбеният Шекспир“, като за ролята на кралица Елизабет I в него тя печели „Оскар“. „С толкова много награди и номинации Джуди е истинска икона. Нейната невероятна кариера включва изяви в киното, телевизията и на театрална сцена. Ние сме поласкани, че ще можем да я посрещнем в Цюрих“, се казва в официално изявление на организаторите на фестивала.

Доналд Съдърланд също ще бъде почетен с награда за цялостен принос по време на фестивала. Официалното откриване на кинофорума ще е с прожекция на новия филм на Питър ФарелиЗелената книга“.

Фестивалът в Цюрих ще се проведе от 27 септември до 7 октомври.
Copyright © 2024 Dir.bg.