Хали Бери ще дебютира като режисьор

12. 09. 2018 г.
Хали Бери ще дебютира като режисьорСлед толкова години работа пред камерата, Хали Бери най-после се реши да премине от другата й страна. Носителката на „Оскар“ ще дебютира като режисьор на филма „Bruised“ ("Изстрадала") – драма, комбинираща бойни изкуства и здрав екшън. На всичкото отгоре тя ще изпълнява и главната роля в нея.

Сценарият е дело на Мишел Розенфарб и разказва за „Справедливата“ Джаки, провалил се MMA боец, която вече не може да се справи с това, в което е била толкова добра – да се бие на ринга. Когато 6-годишният Мани, синът, когото тя е напуснала преди години, се завръща отново при нея, Джаки ще трябва да се пребори със своите демони, да се изправи срещу една от най-опасните изгряващи MMA звезди и в крайна сметка да се превърне в истинска майка.

Явно Бери се е запалила по тази история покрай снимките на филма „Джон Уик 3“, които приключиха наскоро. Продуцентът на екшъна Базъл Иуанек ще е продуцент и на „Bruised“. Хореографията на бойните сцени пък ще е дело на екипа на „Джон Уик“. Снимките ще стартират през март 2019 г.

Бери влезе в историята като първата и за момента единствената чернокожа актриса, спечелила „Оскар“ за главна женска роля през 2002 г. за участието си в „Балът на чудовището“. Оттогава кариерата й е във възход, а наскоро бе обявено, че тя ще изпълни главната роля в римейка на „Острието на бръснача“, един от най-популярните трилъри на 80-те с участието на Глен Клоус.
Copyright © 2024 Dir.bg.