Рон Хауърд с филм за Лучано Павароти

05.11.2018 г.
Рон Хауърд с филм за Лучано ПаваротиСлед като не особено успешно ни пренесе в една далечна галактика, Рон Хауърд рязко сменя стила. Той представи пред дистрибутори своя нов проект – документален филм за легендата Лучано Павароти. Продуцент ще е Найджъл Синклер, работил с Хауърд по биографичната драма „С пълна газ“, както и по друг документален филм – „The Beatles: Eight Days a Week - The Touring Years“.

Новият филм ще съдържа незабравими изпълнения от участия на Тримата тенори, невиждани до момента лични видеа и кадри от концерти на Павароти, както и интервюта с хора от най-близкото му обкръжение, включително съпругата му Николета и Боно от U2.

„Невъзможно е да си представим, че детето, което виждате в част от архивните кадри, ще се превърне в Павароти, който всички знаем. Той имаше невероятна дарба, но не беше само тя. Павароти беше истински вдъхновител. Той се посвещаваше на различни каузи и го правеше съвсем безкористно, което си заслужава нашето възхищение. Във времена като днешните това е история, която трябва да се напомня на хората“, заяви Хауърд.

„Pavarotti’s Life Was an Opera“ ще разказва за прочутия италиански тенор със скромен произход, който първоначално е имал желание да стане футболен вратар. Той се превърна във феноменален певец, продал над 100 милиона записи. Най-прочутото изпълнение на Павароти е на арията „Nessun Dorma“, която се превръща в химн на Световното първенство по футбол през 1990 г. Той е известен и със своите благотворителни инициативи. Умира през 2007 г.

Продуцентът Синклер допълни, че в края на филма ще има три класически изпълнения на Павароти. Те ще са специален подарък за публиката.
Copyright © 2024 Dir.bg.