Джейсън Блъм освиркан и отстранен от израелски филм фест в L.A.

07.11.2018 г.
Джейсън Блъм освиркан и отстранен от израелски филм фест в L.A.Двукратно номинираният за "Оскар" за най-добър филм американски продуцент Джейсън Блъм ("Камшичен удар", "Бягай!"), носител и на 2 телевизионни награди "Еми", настрои срещу себе си публиката в кино "Saban" в Бевърли Хилс. На провеждащия се там израелски филмов фестивал той получи награда за постиженията си, но по време на своето слово си позволи анти-Тръмп изказване. По същото време в САЩ течаха напрегнатите междинни избори за Конгрес, в резултат на които президентът изгуби контрола върху Камарата на представителите.

Още в началото на речта му започнаха освиркванията срещу Блъм, който намекна за изборните резултати, излизащи по същото време, по което бе и събитието. "Много е заложено на карта, изминалите две години бяха трудни за всички нас, които ценим свободата като граждани на тази страна", заяви продуцентът, цитиран от "Варайъти", и продължи: - "Великото в тази страна е, че може да харесвате Тръмп, но не сте длъжен, а мога да кажа за себе си, че не го харесвам!" Шумът от публиката се засили и част от нея започна да напуска залата, но Блъм се опита да я надвика: "Както се вижда и от тази аудитория, гражданският дебат приключи. Имаме президент, който нарича пресата "враг на народа". Благодарение на нашия президент, антисемитизмът се надигна".

Мъж от публиката, идентифициран като Йоси Дина - служител на заложна къща, се качи на сцената и опита да смъкне Блъм от нея, което бе аплодирано от множеството. Все пак охраната се намеси след призив по аудио уредбата и мъжът се отказа.

"Насладете се на филма, поднасям ви моята обич и уважение", завърши Блъм. "Сега ме отстраняват физически - ето защо Тръмп не е точният човек".

Близо 2-минутно любителско видео от драмата бе качено във фейсбук.
Copyright © 2024 Dir.bg.