Гринделвалд окупира върха на боксофиса

19. 11. 2018 г.
Гринделвалд окупира върха на боксофисаНямаше как „Фантастични животни: Престъпленията на Гринделвалд“ да не окупира върха на боксофиса. Все пак дългоочакваното продължение стартира само с 62 милиона, което е с 12 милиона по-малко от оригиналния филм. А и конкуренцията с анимацията „Гринч“ явно му се отрази.

В останалата част от света обаче резултатът му е повече от впечатляващ. Общо 191 милиона спечели новият хит с Джуд Лоу като младия Албус Дъмбълдор, с което изпревари резултата на „Фантастични животни и къде да ги намерим“. В 18 страни продължението отбеляза рекорди за цялата магьосническа поредица.

Бившият лидер „Гринч“ остана втори с 38,2 милиона долара. Новата анимация вече има над 126 милиона и със сигурност ще увеличи проходите си в предстоящите празници до края на годината. Но от друга страна ще има сериозна конкуренция съвсем скоро, в лицето на друга анимация – „Ралф разбива интернета“.

На трето място с 15,7 милиона долара е „Бохемска рапсодия“. До момента филмът с Рами Малек като Фреди Мъркюри е спечелил почти 130 милиона в САЩ и още 256 милиона в останалата част от света.

Четвърти и пети се наредиха двете останали премиери. Новата комедия с Марк Уолбърг и Роуз БърнInstant Family“ спечели 14,7 милиона и изпревари трилъра „Вдовици“, който въпреки одобрението на критиците, се отчете с приходи едва 12,3 милиона долара.
Copyright © 2024 Dir.bg.