Филмът за Оби-Уан Кеноби режисиран от Джордж Лукас?

27. 11. 2018 г.
Филмът за Оби-Уан Кеноби режисиран от Джордж Лукас?Това определено звучи като абсолютна сензация. Преди няколко месеца бе съобщено, че Джордж Лукас е посетил студио в Белфаст, за да го одобри за снимките на разработвания от години филм за Оби-уан Кеноби. Сега разбираме, че това съвсем не е била обикновена проверка.

Смятахме, че Лукас е приключил с „Междузвездни войни“, след като подписа договора за продажбата на „Лукасфилм“ на „Дисни“. А и по това време филмът за учителя-джедай вече имаше режисьор в лицето на Стивън Долдри („Били Елиът“). Сега обаче разбираме, че създателят на междузвездната сага май ще заеме неговото място.

Новината обяви бившия кмет на Лондон Борис Джонсън в своя реч в Белфаст. Изказването, в което споменава Лукас и бъдещия филм за Оби-Уан е доста неясно, но вече предизвика множество коментари. Все пак това ще е голямото завръщане на режисьора на „Междузвездни войни“, чийто последен филм е „Star Wars Епизод III: Отмъщението на Ситите“ от 2005 г.

Вече е ясно, че Долдри няма да бъде режисьор на бъдещия хит, така че Лукас може да заеме мястото му съвсем безпрепятствено. Все още очакваме официално потвърждение от „Лукасфилм“. Все пак след провала на „Соло: История от Междузвездни войни“ бе обявено, че студиото ще прекрати други проекти за герои от сагата, но ако наистина Лукас има интерес да се заеме с този филм, нещата ще поемат в друга посока.
Copyright © 2024 Dir.bg.