Ще има филм и за легендата Принс

04. 12. 2018 г.
Ще има филм и за легендата ПринсКакво ще последва след огромния успех на „Бохемска рапсодия“? Отговорът на този въпрос е вече ясен – филм за негово величество Принс. „Юнивърсал“ са се преборили за правата върху популярните хитове на покойния американски изпълнител (1958-2016) и подготвят оригинален мюзикъл, вдъхновен от тях.

Това няма да бъде точно биографичен филм, а ще разказва оригинална история, с помощта на песните на Принс. От студиото са се отказали да разкажат неговия живот, който е тема на прочутия филм от 1984 г. „Пурпурен дъжд“. В момента от „Юнивърсал“ се срещат с потенциални сценаристи и продуценти, като целта е да се направи нещо подобно на мега хита „Mamma Mia!“.

Принс е продал повече от 100 милиона записи, превръщайки се в един от най-продаваните изпълнители на всички времена. По време на своята шеметна кариера той печели 8 награди „Грами“, 6 Американски музикални награди, както и „Оскар“ и „Златен глобус“ за хита „Purple Rain“. Изпълнителят на „When Doves Cry“ е включен в Залата на славата на рокендрола през 2004 г.



„Юнивърсал“ постигна небивал успех с поредица мюзикъли. Сред тях са двете части на „Mamma Mia“ и трилогията „Перфектният ритъм“, както и филмовата версия на „Клетниците“. В момента студиото подготвя два бъдещи хита в жанра – вдъхновената от едноименния хит на дуета "Wham!" романтична комедия „Last Christmas“ с музика на Джордж Майкъл (на екран в България от 22 ноември 2019) и филмовата версия на мюзикъла „Cats“ ("Котките", 27 декември 2019).
Copyright © 2024 Dir.bg.