Официално: новият "Карибски пирати" - без Джони Деп

22.12.2018 г.
Официално: новият Disney потвърди, цитиран от The Wrap, че за ребута на поредицата "Карибски пирати" не е поканен Джони Деп в ролята на капитан Джак Спароу. Това се допускаше от филмовите наблюдатели, когато през октомври излязоха съобщения за нов филм, но липсваше официално потвърждение. Сценарният екип зад "Дедпул" и "Zombieland" - оглавяван от Рет Рийс и Пол Уърник - е нает да намери нов начин за адаптиране на популярния франчайз.

В пространно интервю за "Холивуд Рипортър" президентът по производството на Walt Disney Studios Шон Бейли говори за няколко проекта на етап разработка и между другото споменава новината за Карибски пирати без Спароу, героя на Деп. Попитан дали пиратите могат да съществуват без актьора, Бейли отговаря: "Искаме да привнесем нова енергия и жизненост. Обичам филмите от поредицата, но търсим един здрав шут в гъза ("a kick in the pants") и затова Пол и Рет са толкова интересни. Точно такава задача съм им възложил".

Наистина, Бейли не казва открито "никакъв Джони Деп", а интервюиращият е този, който го провокира с въпроса си. Бейли пък не опровергава твърдението и косвено потвърждава, че времето на Деп в Карибски пирати е приключило.

Франчайзът е "златна мина" за Дисни и очевидно по тази причина студиото не иска да я изостави. Четирите продължения след оригиналния "Карибски пирати: Проклятието на черната перла" (2003) обаче, бяха разочароващи; ако работата на Деп тогава бе наистина забавна, то след това се превърна в нещо като пародия на себе си. Може би наистина има смисъл да се добавят много нови герои, ако поредицата ще продължава - отбелязва The Wrap.
Copyright © 2024 Dir.bg.