Асоциацията на онлайн кинокритиците обяви своите номинации

27.12.2018 г.
Асоциацията на онлайн кинокритиците обяви своите номинацииВ тях определено има изненади и прави впечатление отсъствието на доста фаворити, включително Рами Малек и Глен Клоус в категориите за най-добър актьор и съответно актриса. Все пак, „Фаворитката“ отново изпреварва всички конкуренти.

Новият филм на Йоргос Лантимос е с осем номинации, като три от тях са за трите актриси - Оливия Колман, Рейчъл Вайс и Ема Стоун, заедно с номинациите за режисура и сценарий.

Черно-белият шедьовър на Aлфонсо Куарон „Рома“ е със седем номинации, включително за режисура, сценарий и за актриса – Ялица Апарисио.

Новият филм на Бари Дженкинс „Ако Бийл Стрийт можеше да говори“ е с шест номинации, включително за режисура, адаптиран сценарий и поддържаща актриса – Реджина Кинг е почти сигурен фаворит за „Оскар“.

Освен Лантимос, Куарон и Дженкинс, в категорията за най-добър режисьор са номинирани още Спайк Лий за „BlacKkKlansman“ и Лин Рамзи за криминалния трилър „You Were Never Really Here“, който също е с номинации за филм и актьор (Хоакин Финикс).

В категорията за най-добър филм на годината са номинирани още „Annihilation“, „Eighth Grade“, „First Reformed“, „Hereditary“, „Роди се звезда“ и „Суспирия“. За най-добър неанглоезичен филм номинациите включват "Изпепеляване ("Burning" - Южна Корея), "Студена война", "Рома", "Джебчии" и "Zama" (Аржентина и др.).

Победителите на "Online Film Critics Society" (OFCS Awards) ще бъдат обявени на 2 януари 2019 г. в 15 категории.
Copyright © 2024 Dir.bg.