Джон Ласитър вече има свое ново студио

10. 01. 2019 г.
Джон Ласитър вече има свое ново студиоБившият шеф на „Дисни“ и „Пиксар“ Джон Ласитър вече има свое ново студио. Той ще оглави Skydance Animation. Продуцентската компания стартира ударно през 2010 г. с хитове като няколко филми от поредиците „Мисията невъзможна“ и „Стар Трек“, както и с „Геобуря“ и новата версия на „Спасители на плажа“.

Skydance се пребориха и за правата върху „Терминатор“. Компанията се опита да постави ново начало на прочутата поредица с „Терминатор: Генизис“, но филмът не постигна желания успех, въпреки завръщането на Арнолд Шварценегер. Тази година обаче предстои да видим нов филм, в който ще се завърне и Линда Хамилтън, а режисьор е Тим Милър („Дедпул“).

Ласитър успя да превърне малкото студио „Пиксар“ във водеща сила в анимацията, създавайки за него „Играта на играчките“, „Животът на буболечките“ и „Играта на играчките 2“. Той беше в основата на успеха на мега хитове като „Разбивачът Ралф“ и дори „Замръзналото кралство“.

През миналата година обаче стана ясно, че прочутият режисьор е злоупотребявал със служебното си положения и много жени се оплакаха, че са станали негови жертви. В началото „Дисни“ обявиха, че Ласитър си взима шестмесечен отпуск, но впоследствие решиха окончателно да се разделят с него.

Много от големите студиа в Холивуд искаха да го привлекат на работа, но се изплашиха от обвиненията срещу него, които явно не са проблем за Skydance. Компанията създаде свое анимационно студио, което Ласитър ще оглави. Очакваме скоро да разберем повече за бъдещите му проекти. Иначе Skydance подготвя няколко игрални хита, сред които са новите филми на Анг Лий („Gemini Man“) и Майкъл Бей („Six Underground“), както и продълженията на „Топ Гън“ и Z-та световна война“).  
Copyright © 2024 Dir.bg.