Латиноактьори допълват състава на „Уестсайдска история“ на Спилбърг

15.01.2019 г.
Латиноактьори допълват състава на „Уестсайдска история“ на СпилбъргСлед като тества над 30 000 кандидати от целия свят, Стивън Спилбърг избра своята Мария. Това е 17-годишната ученичка Рейчъл Зеглър. Тя ще дебютира в киното като партньорка на Ансел Елгорт в ролята на Тони в мюзикъла „Уестсайдска история“.

В актьорския състав ще са още ветераните на Бродуей Ариана ДеБоуз в ролята на Анита и Дейвид Алварес в ролята на Бернардо. Театралният актьор Джош Андрес Ривера ще е в ролята на Чино. Всички те ще се присъединят към легендата Рита Морено, спечелила „Оскар“ за ролята на Анита в оригиналния филм от 1961 г. Тя ще играе Валентина, осъвременена версия на образа на Док, в чието магазинче работи Тони. Морено ще е и изпълнителен продуцент на новия филм.

Спилбърг и неговият екип си бяха поставили за цел да намерят най-добрите актьори в Пуерто Рико, както и в цялата латино общност. „Когато започнахме работа по филма преди една година, обявихме, че ще изберем за ролите на Мария, Анита, Бернардо, Чино и на членовете на „Акулите“ само латиноамерикански актьори. Толкова съм щастлив, че сме събрали състав, който отразява удивителните таланти на многостранната испанска общност в Америка“, заяви прочутият режисьор.

Новата версия на „Уестсайдска история“ ще бъде режисирана и продуцирана от Спилбърг по сценарий на отличения с „Пулицър“ драматург Тони Къшнър. Снимките ще започнат през лятото на тази година. Очакваме допълнителна информация за актьорите, които ще поемат ролите на момчетата от двете съперничещи си банди – „Акулите“ и „Ракетите.
Copyright © 2024 Dir.bg.