София Копола отново ще режисира Бил Мъри

16.01.2019 г.
София Копола отново ще режисира Бил МъриДвамата ни поднесоха изненадващия шедьовър „Изгубени в превода“, така че интересът към следващия им общ проект е меко казано огромен. Заглавието на новия филм е „On the Rocks“ и той ще отбележи първия съвместен проект между компаниите Apple и A24.

Филмът ще разказва историята на една млада майка, която решава да се свърже със своя отчужден баща плейбой. Двамата се впускат в невероятно приключение на фона на Ню Йорк.
Рашида Джоунс ще е в ролята на дъщерята, а ролята на бащата звучи точно като за Мъри. Снимките ще започнат през пролетта в Ню Йорк.

Дъщерята на Франсис Форд Копола получи „Оскар“ за оригинален сценарий за „Изгубени в превода“ и бе номинирана за най-добър режисьор. Мъри също бе номиниран за ролята си и бе удостоен с редица престижни награди, както и партньорката му във филма от 2003 г. – Скарлет Йохансон. Копола режисира легендарния актьор и в празничната програма на Netflix „A Very Murray Christmas“. Тя ще е и продуцент на новия филм, заедно с Йори Хенли.

Макар че кариерата й стартира не толкова обещаващо като актриса в „Кръстникът III“, Копола успя да изгради успешна кариера като режисьор още с дебютния си филм "The Virgin Suicides" („Обречени да умрат“) от 1999 г. По-късно тя стана най-младата жена, номинирана за „Оскар“ за режисура. През 2017 г. Копола стана и едва втората жена в историята на фестивала в Кан, отличена за най-добър режисьор за римейка на „Измамените“.
Copyright © 2024 Dir.bg.