Робърт Земекис намери своята Върховна вещица

17.01.2019 г.
Робърт Земекис намери своята Върховна вещицаАн Хатауей ще изпълни ролята в новата екранизация по прочутия роман на Роалд Дал. „Вещиците“ е публикуван през 1983 г. и е смятан за един от върховете в творчеството на автора на „Чарли и шоколадовата фабрика“.

Още през ноември миналата година се заговори за евентуално участие на Хатауей в новия филм на Земекис. Това вече е официално потвърдено, а според някои източници към носителката на „Оскар“ ще се присъедини друга актриса, притежаваща статуетка на Американската киноакадемия – Вайола Дейвис.

Вещиците“ разказва за едно 7-годишно момче, което се сблъсква с истински вещици, маскирали се като мили жени. Само то е в състояние да провали техните зли планове. През 1990 г. покойният режисьор Никълъс Роуг направи малко странна екранизация по романа с участието на Анджелика Хюстън в главната роля. Тя обаче не постигна голям успех и бе порицана дори от самия Роалд Дал.

Екранизацията на Земекис ще е в по-голяма степен вярна на литературния първоизточник. Самият той е автор на сценария и ще е продуцент на филма, заедно с Джак Рапки и двама от най-великите мексикански режисьори – Алфонсо Куарон и Гийермо дел Торо.

За Хатауей това ще е пореден филм за „Уорнър“, след миналогодишния хит „Бандитките на Оушън“. Тя ще участва и в новия мюзикъл на студиото „Улица Сезам“, планиран за 2024 г. Предстои да я видим в трилъра с Матю Макконъхи „Фатално затишие“ и в комедията с Ребъл Уилсън „Мошенички от класа“.
Copyright © 2024 Dir.bg.