"Случаят Тесла" продължава "Случаят Кюри", кастинг за детски роли

18.01.2019 г.
След успеха на българската лента "Случаят Кюри" и най-вече заради положителната оценка на малките зрители, поредицата продължава със “Случаят Тесла”, който е втори самостоятелен филмов проект от детска поредица.

Главните роли във филма отново са поверени на чаровните: Зорница Иванова (Рая) и Мартин Паунов (Тони), а от от изключително важно значение за режисьора на филма Андрей Хадживасилев е да се запази позитивният поглед към науката, като отличителен образователен сюжетен елемент. Основна роля в действието ще играят още взаимоотношенията между героите и техните първи любовни трепети или тъй нареченото “харесване” в тази възраст, както и грижата към природата.

Оригиналният сценарий е на Виктория Иванова, а продуценти отново са Пламен Йорданов и Андрей Хадживасилев от филмово студио "Revive Vision". Проектът “Случаят Тèсла” е завършен на етап сценарий и предстои да бъде цялостно финансиран с перспектива за премиера през 2020 година. Съвсем скоро започва и най-важният етап от реализацията му – кастингите за новите детски роли.

Повече информация за тях ще бъдат обявени в официалния сайт на продукцията - theteslacase.com, както и във Facebook страницата facebook.com/theteslacase

Мартин Паунов и Зорница Иванова:



“Случаят Тèсла” е съвременна история за приключенията на вече 10-годишните Тони и Рая, които са станали приятели след предишните перипетии от "Случаят Кюри". Като обещаващ млад “изобретател”, Тони разработва уред за синтез на безжично електричество, вдъхновен от ексцентричния учен Никола Тесла. Тони силно вярва, че откритието му ще разреши световната енергийна криза. За негово разочарование се налага да замине на лагер със съучениците си. Кани за компания любимата си приятелка и съседка Рая, която приема с радост, защото за пореден път е изоставена от вечно пътуващите си родители. Оцеляването сред природата съвсем няма да е единственото препятствие, което очаква Тони. Главатарят на местните скаути Виктор ревнува от Тони, решава да провали научните му опити и да спечели сърцето на Рая, докато тя разплита загадката за тайнствен върколак, бродещ в гората...

"В последната година българското детско кино най-сетне се съживи с няколко нови заглавия, надявам се това да е трайна тенденция, а не моментна мода. Затова нашият екип продължава да работи усилено в тази посока, защото детската публика заслужава най-голямо внимание" - споделя режисьорът.

Актьорите Ясен Кадиев и Мартин Паунов с режисьора Андрей Хадживасилев:


Детският филм “Случаят Кюри” спечели наградата за „Най-добър детски филм” на VI Международен филмов фестивал „Славянска приказка”, откри украинския детски международен фестивал за кино, театрално и тв. творчество "Златен Ключ" 2018. Участва още на 14-я Международен фестивал на детския и младежки филм Rolan – Ереван, Армения; на Международен фестивал на детския филм Junior Fest – Пилзен, Чехия; през 2019 ще участва в Guwahati International Children Film Festival 2019 (GICFF) - Индия. Филмът имаше над 200 прожекции на голям екран в България, последните сред които по случай откриването на Пловдив като Европейска столица на културата и Деня на българското кино. А телевизионното излъчване на “Случаят Кюри” събра пред малкия екран близо половин милион зрители.
Copyright © 2024 Dir.bg.