Номинации за наградите „Сезар“ 2019

23.01.2019 г.
Номинации за наградите „Сезар“ 2019Тази сутрин в Париж френската Академия (Académie des Arts et Techniques du Cinéma) оповести номинациите за тазгодишните награди Сезар. Надпреварата поведоха пълнометражният дебют на Гзавие Льогран "Попечителство" и спортният "Потъни или плувай" ("Le grand bain") на по-известния като актьор Жил Льолуш. Двата филма получиха по 10 номинации.

Следва ги англоезичният уестърн на Жак Одиар "The Sisters Brothers", който е номиниран в 9 категории, както и криминалната комедия "На свобода" ("En liberté!") на Пиер Салвадори.

И четирите заглавия се борят за най-добър филм и най-добър режисьор.

За най-добър чуждестранен филм са номинирани "Три билборда извън града", "Капернаум", "Студена война", "Джебчии" и "Girl" (Белгия-Холандия). Сред номинираните за анимация е "Астерикс: Тайната на вълшебната отвара", който е актуален и по българските екрани в момента.

Церемонията ще се състои на 22 февруари в Париж и ще се води от френско-алжирския актьор Кад Мерад под президентството на английската акриса Кристин Скот Томас. Почетният Сезар тази година е за Робърт Редфорд.
Copyright © 2024 Dir.bg.