Dark Universe“, толкова к..."/> Кино

„Юнивърсал“ ще възкресят „Dark Universe“

29.01.2019 г.
„Юнивърсал“ ще възкресят „Dark Universe“Dark Universe“, толкова коментираният опит на „Юнивърсал“ да възродят за нов живот своите емблематични чудовища, бе тотално забравен след провала на римейка на „Мумията“ с Том Круз. Но ето че е време за ново начало. Студиото обяви, че е избрало Лий Уанел за режисьор на нова версия на „Невидимият“ ("The Invisible Man", 1933).

Австралиецът Уанел е познато име за феновете на хорър жанра, работил е по поредицата „Коварен капан“, а последният му режисьорски опит от 2018 г. „Upgrade“ се радва на добър рейтинг сред критиците. Той ще си сътрудничи с продуцента Джейсън Блъм от Blumhouse Productions, с когото са работили заедно по „Коварен капан“ и „Upgrade“.

Новата стратегия на „Юнивърсал“ е за този проект да наемат режисьори, които имат отличителен поглед към класическите герои. Те ще създават филми на ужасите, но няма да имат ограничения върху бюджета, тона и рейтинга на съответното заглавие. Така студиото ще се опита да компенсира провала на „Мумията“.

След като вложиха толкова усилия в този проект и ангажираха звезди като Том Круз и Ръсел Кроу, приходите на филма бяха далеч под очакваното. Сега явно ще опитат нещо различно с филма за Невидимия.

Джони Деп бе спряган преди години за изпълнител на тази роля. Ясно е, че сега той няма да участва, но може би ще видим други звезди от „Dark Universe“ като Хавиер Бардем (Франкенщайн) и Ръсел Кроу (Джекил и Хайд).
Copyright © 2023 Dir.bg.