Задава се продължение на „Хелоуин

08.02.2019 г.
Задава се продължение на „Хелоуин“Този филм беше нещо много специално. Появил се точно 40 години след оригинала на Джон Карпентър, „Хелоуин“ доказа, че интересът към култовата поредица въобще не е намалял, а завръщането на Джейми Лий Къртис в ролята на Лори Строуд допринесе за огромния му успех. Филмът се превърна в най-касовия от всички части дотук и логично ще се сдобие с продължение.

Blumhouse - студиото, специализирало се в хорър хитове - е започнало работа по продължението. Сценарият се подготвя от Скот Тиймс, който наскоро адаптира два от романите на Стивън Кинг – „Подпалвачката“ (1980) и „Начин на дишане“ ("The Breathing Method", 1982).

Надяваме се Дейвид Гордън Грийн и Дани Макбрайд, които написаха сценария на предишния филм, също да са замесени отново. Гордън Грийн, който определено изненада мнозина като режисьор на филма, може би отново ще режисира и продължението. В него се завръщат и звездите от предишния филм Джейми Лий Къртис, Джуди Гриър и Анди Матичек.

Почти сигурно Гордън Грийн и Макбрайд ще бъдат отново изпълнителни продуценти, заедно с Къртис и Джон Карпентър.

Все още няма обявена официална премиерна дата. Малко се съмняваме, че екипът ще успее да е готов за този Хелоуин, но по всичко личи, че страховитият празник през 2020 г. ще премине под знака на следващия „Хелоуин“.
Copyright © 2024 Dir.bg.