Дензъл Уошингтън ще режисира Майкъл Б. Джордан

22.02.2019 г.
Дензъл Уошингтън ще режисира Майкъл Б. ДжорданЕдиният отдавна е сред легендите на Холивуд, а другият върви уверено по неговите стъпки. Една статия на New York Times от миналата година предрича, съвсем фигуративно, че Майкъл Б. Джордан ще поеме щафетата от Дензъл Уошингтън. Ето че сега двамата ще работят заедно във филма „A Journal for Jordan“.

Майкъл ще изпълнява главната роля, а Дензъл ще е режисьор на тази истинска история за романса между отличената с „Пулицър“ журналистка Дана Кенеди и сержант Чарлс Монро Кинг.

Кинг води дневник, в който вписва важните житейски уроци за своя новороден син Джордан, докато е на мисии в чужбина. Той е убит в Ирак през 2006 г., когато Джордан е едва на 7 месеца. Духът му обаче е пропит в неговите любовни послания към съпругата и сина му.

Сценарист на филма е Вирджил Уилямс, адаптирал мемоарите на Кенеди, публикувани през 2008 г. Джордан ще е сред продуцентите на „A Journal for Jordan“, заедно с Уошингтън, Тод Блек, Джейсън Блументал и Стив Тиш.

Изминалата 2018 бе особено успешна за младия актьор. Той участва в мега хита „Черната пантера“, спечелил над 1,3 милиарда долара и превърнал се е първата комикс екранизация, номинирана за „Оскар“ за най-добър филм. Джордан се снима и в „Крийд 2“, надминал успеха на оригиналния филм, а също и в новата телевизионна версия на „451 градуса по Фаренхайт“.

Това ще бъде четвъртият режисьорски проект на Уошингтън. За разлика от другите му опити зад камерата, по всичко изглежда, че този път няма да го видим и на екрана.

Copyright © 2024 Dir.bg.