"Рамбо: Последна кръв" през септември

01.03.2019 г.
От Lionsgate обявиха премиерна дата за Рамбо-5, който ще се нарича "Рамбо: Последна кръв" ("Last Blood") - 20.09.2019 Г. Първият филм от 1982 г. бе "Рамбо: Първа кръв".

Силвестър Сталоун отново ще се върне в ролята си на неудържим ветеран от войната във Виетнам, но в новия екшън се отправя към Мексико и там ще се оправя с местните престъпници. В своя профил в Инстаграм актьорът публикува и кадри от "Рамбо-5". Той е написал сценария с помощта на Матю Сайрълник (сериала "Забравена", заснет в София) и проф. Дейвид Морел, автор на литературния оригинал - романа "Първа кръв" от 1972 г.





Първоначално се говореше, че Сталоун сам ще режисира, но в крайна сметка на стола сяда Ейдриън Гранбърг, чийто единствен пълнометражен опит е от екшъна "Как прекарах лятната ваканция" (2012 г.), но с участието на Мел Гибсън.

В сюжета на петия филм, Джон Рамбо се сблъсква с неочакван проблем - посттравматичен синдром. В опит да се справи с демоните от миналото и да забрави за безбройните убийства, той започва работа на ранчо в Аризона, където се грижи за животни и гледа да не си спомня за войната. Най-близките му приятели сега са девойката Габриела и баба й Мария.

Въпреки несъгласието на Джон и Мария, Габриела отива в Мексико, за да намери баща си и да разбере защо преди години е изоставил семейството си. Тя не го намира, а по пътя изчезва безследно. Рамбо тръгва да я търси и разкрива дейността на престъпна организация в трафика на хора - търговия с жени. Не му остава нищо друго, освен отново да се хване за оръжието, да спаси момичето и да спре злодеите.

Продуцират Ави Лърнър и Лес Уелдън за "Millennium Films", а снимките бяха осъществени миналата година в България и в Испания, вкл. на Канарските острови. Филмът, в момента в постпродукция, засега отсъства от репертоара на българските разпространители, но не е изключено да бъде добавен на някакъв етап. С поредна роля участва българският актьор Атанас Сребрев.

Copyright © 2024 Dir.bg.