Дел Торо и Дж.Дж. Ейбръмс правят екшъна "Zanbato"

02.03.2019 г.
Дел Торо и Дж.Дж. Ейбръмс правят екшъна Гийермо дел Торо ще бъде режисьор и сценарист на екшън филма "Занбато" на Paramount и Bad Robot, компанията на Джей Джей Ейбръмс. Не се знае нищо за сюжета освен това, че младо момиче развива смъртоносни бойни умения - явно става въпрос за нинджа.

Вчера дел Торо каза в Туитър, че проектът се разработва вече 6 години, без да изтече никаква информация за него. "Продължаваме да го разработваме неотклонно", добавя той.

Мексикано-американският режисьор съобщава още, че проектът му "Пинокио" за Нетфликс е в предпродукция. С него той дебютира в областта на пълнометражната анимация, като ще направи музикална стоп-моушън версия на класическата детска приказка за кукла, която иска да стане истинско живо момче. Проектът бе обявен през октомври миналата година, като действието в него ще се развива в Италия през 1930 -те години в обстановката на надигащ се фашизъм. Дел Торо е още сценарист и продуцент на този филм.

Като продуцент, Дел Торо се изявява и в други два проекта - “Antlers” на Скот Купър за Fox Searchlight (фентъзи хорър трилър) и “Scary Stories to Tell in the Dark” на норвежеца Андре Йовредал за CBS Films (хорър, излизащ през август т.г.).

От своя страна Дж.Дж. Ейбръмс пък се изяви като продуцент на "Мисията невъзможна: Разпад" (2018) и е режисьор, сценарист и продуцент на "Междузвездни войни: Епизод IX", който излиза този декември.

На снимката горе: дел Торо и Дж.Дж. Ейбръмс, ©Shutterstock
Copyright © 2024 Dir.bg.