Снежната кралица: Огледалното царство“ окупира върха в родния боксофис

06.03.2019 г.
„Снежната кралица: Огледалното царство“ окупира върха в родния боксофисРядко се случва четвърта част от популярна поредица да предизвика по-голям интерес, в сравнение с предишните филми от нея. Още по-рядко една независима продукция успява да изпревари хитовете на големи студия, които винаги са повече гледани у нас. Явно „Снежната кралица: Огледалното царство“ надмина всички очаквания.

Новата анимация окупира върха в родния боксофис, изпреварвайки другите две премиери за изминалия уикенд – „Семейни кютеци“ с Дуейн Джонсън и новия филм на Иван Ничев „Можеш ли да убиваш“. 10689 зрители са го гледали за първите му три дни на екран, а приходите му от 104 131 лв са по-високи от тези на „Снежната кралица 3: Огън и лед“ (97 097 лв) от преди две години.

Явно поредицата, вдъхновена от приказката на Андерсен, се радва на огромна популярност у нас. В четвъртата част от приключенията на познатите герои Герда трябва да се изправи срещу могъщ крал, успял да примами всички магьосници в Огледалното царство. По ирония на съдбата единственият шанс за спасение на магьосниците, сред които е и самата Снежна кралица, е смелата Герда, която все пак не притежава никакви вълшебни сили.

На второ място в класацията по приходи се нареди бившият лидер „Алита: Боен ангел“. Новият филм на Робърт Родригес спечели малко над 74 000 лв и до момента е гледан от 46 242 зрители. Трета се нареди друга анимация. „Как да си дресираш дракон: Тайнственият свят“ добави нови почти 68 000 лв към своя резултат от 1 147 572 лв.

Copyright © 2024 Dir.bg.