Джон Дейвид Уошингтън e изборът на Кристофър Нолан

20.03.2019 г.
Джон Дейвид Уошингтън e изборът на Кристофър НоланТой е от режисьорите, които са силно пристрастни към пазенето на тайни. Затова когато научим дори и нещо съвсем малко за новия филм на Кристофър Нолан, то е със статута на истинска сензация. За момента филмът е определян като „филм по събитие“, а главната роля в него ще изпълнява Джон Дейвид Уошингтън.

Младият актьор, който е син на Дензъл Уошингтън, стана популярен като партньор на Дуейн Джонсън в сериала на HBO „Играчи“. Все пак големият му пробив бе с последния филм на Спайк Лий - „BlackKklansman“. В ролята на Рон Столуърт, истински полицай от Колорадо, който успява да се внедри в редиците на Ку Клукс Клан, Уошингтън младши получи хвалебствени отзиви от критиците и бе номиниран за „Златен глобус“. Не го номинираха само за „Оскар“, но може би това ще се промени след участието му в новия филм на Нолан.

Според първоначалната информация се очакваше бъдещият хит да е „романтичен трилър“ и комбинация между „Генезис“ и шедьовъра на Алфред Хичкок „Север-северозапад“. Впоследствие „Уорнър“ и самият режисьор отрекоха тези твърдения - в началото на март Нолан спомена, че става дума за продължение на "Дюнкерк" в жанра приключенски екшън в стилистиката на "event film". Сега определението за филма е „иновативен екшън“, който отново ще бъде показан в IMAX кина - съвсем в стила на създателя на трилогията за Черния рицар и „Интерстелар“. Премиерата на очаквания с нетърпение филм е обявена за 17 юли 2020 г. в САЩ. Това автоматично означава, че снимките би трябвало да започнат скоро.

Междувременно трите филма на Нолан за Батман ще се завърнат отново в IMAX в края на март.
Copyright © 2024 Dir.bg.