„Макбет“ с Уошингтън, Макдорманд и братя Коен

29.03.2019 г.
„Макбет“ с Уошингтън, Макдорманд и братя КоенКогато събереш в един филм носители на общо 8 награди „Оскар“, той няма как да не предизвика огромен интерес. И така, Итън и Джоуел Коен са избрали следващия си проект. Те ще ни представят своя версия на класиката „Макбет“, в която главните роли ще изпълняват Дензъл Уошингтън и Франсис Макдорманд.

Джоуел ще е режисьор и се е заел да адаптира трагедията на Шексипр. Все още не знаем дали той ще се придържа изцяло към класическия сюжет или ще го осъвремени. Продуценти ще са брат му Итън и Скот Рудин, а "A24" ще разпространява бъдещия хит.

Шекспировата класика е превърната във филм за първи път от Орсън Уелс през 1948 г. Следват безброй други екранизации на историята за шотландския лорд, който - подтикван от три вещици -  решава да стане крал на Шотландия. С помощта на амбициозната си съпруга, Макбет се качва на трона, минавайки през много трупове.

Последната екранизация на трагедията - Мaкбет (2015) - е дело на Джъстин Кързел, а в главните роли са Майкъл Фасбендър и Марион Котияр. Големи бяха очакванията към този филм, но той не пожъна успеха, който му предричаха.

Все пак убедени сме, че братя Коен с помощта на двукратните носители на „Оскар“ Уошингтън и Макдорманд ще направят нещо много по-добро. Очаквайте скоро още горещи новини за този интригуващ проект.
Copyright © 2024 Dir.bg.