Зомби комедията на Джим Джармъш излиза през юни 2019

30.03.2019 г.
Зомби комедията на Джим Джармъш излиза през юни 2019Хорър комедията "The Dead Don't Die" получи премиерна дата за САЩ - 14 юни 2019. Сценарист и режисьор е любимецът на фестивала в Кан Джим Джармъш, а в главната роля е Бил Мъри. Именно това е филмът, заради който участието му в продължението на "Zombieland" бе под въпрос, но в крайна сметка той играе и в него ("Zombiеland: Double Tap" на Columbia Pictures излиза в САЩ на 11 октомври, а в България на 25 октомври т.г.).

Във филма на Focus Features и Universal Pictures International, продукция на Animal Kingdom, американските зрители ще видят още Адам Драйвър, Тилда Суинтън, Клоуи Севъни, Стив Бушеми, Дани Главър, рапъра RZA, пънкаря Иги Поп, Селена Гомес и други.

Подробности за сюжета на филма още не са разпространени. Снимки от снимачната площадка в Ню Йорк през юли миналата година показаха Мъри в полицейска униформа заедно с колегите му Драйвър и Севъни. Ясно е само това, че Мъри няма да е в ролята на зомби - той посочи това още при разработката на проекта, когато за участие бе предвиден и Даниел Крейг.

Джармъш досега два пъти е работил с Мъри - по филмите "Кафе и цигари" (2003) и "Прекършени цветя" (2005), отбелязва Варайъти. Във втория Мъри отново е в партньорство със Суинтън и Севъни. Драйвър пък игра в последния филм на Джармъш - драмата "Патерсън" от 2016-а. Селена Гомес за първи път ще работи под наставленията на Джармъш; българските кинозрители я видяха в "Купонджийки" на Хармъни Корийн преди 7 години и в приключенския трилър "Афтършок" също от 2012 г., както и в комедията "Да разлаем съседите още веднъж" (2016).

Оператор е носителят на "Еми" Фредерик Елмс (сериала "Злокобна нощ"), работил и с Дейвид Линч - "Синьо кадифе", "Диво сърце" и др.

Джим Джармъш има опит в немъртвия жанр с фентъзи драмедията "Само любовниците остават живи" ("Only Lovers Left Alive"), която бе показана у нас през ноември 2013 г. на Киномания. Вампирският филм бе номиниран за Златна палма в Кан същата година.
Copyright © 2024 Dir.bg.