Проклятието на плачещата жена“ превзе бокс офиса

22.04.2019 г.
„Проклятието на плачещата жена“ превзе бокс офисаВ очакване на мегахита „Отмъстителите: Краят“, който почти сигурно ще постави нови рекорди след седмица, този уикенд на върха на бокс офиса в Америка застана „Проклятието на плачещата жена“. Новият хит на продуцента Джеймс Уан стартира повече от убедително с 26,5 милиона долара. Това затвърди и позицията на самия хорър жанр като надежден източник на касови постъления, макар да се случи в обстановка на най-слаб щатски бокс офис за Великден за последните 15 години с общо $112 млн продадени билети, малко над 2005 година.

Критиците не са във възторг от дебютния филм на Майкъл Чейвс, който вече се подготвя за снимките на „Заклинанието 3“, но пък отзвукът сред зрителите е много добър. В останалата част от света новият хорър хит спечели 30 милиона, като най-гледан е той в Мексико (5,3 милиона), следван от Колумбия (2,4 милиона) и Франция (2,1 милиона). При положение, че бюджетът му е едва 9 милиона долара, успехът му е безспорен.

Вече втори е лидерът за последните две седмици – „Шазам!. Филмът със Закари Ливай спечели нови 17,3 милиона и вече има над 121 милиона долара само в САЩ. По света приходите му за този уикенд са 22 милиона и вече надвишават 201 милиона долара.

На трето място е друг нов филм – „Breakthrough“. Това всъщност е първата продукция на „Фокс“, разпространявана от новия собственик на студиото - „Дисни“. За уикенда драматичната история спечели 11,1 милиона, но тъй като тя излезе по кината още от сряда, вече има общо 14,6 милиона долара.

Капитан Марвел“ се нареди четвърти с 9,1 милиона. Така филмът с Бри Ларсън вече надмина 400 милиона долара само в САЩ, превръщайки се в седмия Марвел хит с подобно постижение. В останалата част от света приходите му са почти 690 милиона и общо има 1,089 милиарда долара, нареждайки се сред 25-те най-касови филми на всички времена.




Copyright © 2024 Dir.bg.