Леонардо ДиКаприо в „Nightmare Alley“ на Гийермо дел Торо

24.04.2019 г.
Леонардо ДиКаприо в „Nightmare Alley“ на Гийермо дел ТороЗвучи невероятно, но пък когато два от най-ярките таланти на Холивуд обединят сили, крайният резултат със сигурност ще си заслужава. Леонардо ДиКаприо преговаря за главната роля в новия филм на Гийермо дел Торо, римейк на класиката „Nightmare Alley("Алея на кошмара" в свободен превод).

Това ще е следващият филм на прочутия режисьор след отрупания с награди, включително 4 статуетки „Оскар“, „Формата на водата“. Дел Торо ще е режисьор и подготвя сценария заедно с Ким Морган. Той ще е и продуцент заедно с Джей Майлс Дейл, а дистрибутор на бъдещия хит ще е Fox Searchlight.

Nightmare Alley“ е ноар драма от 1947 г. с Тайрън Пауър, баща на певицата Ромина Пауър. Дел Торо обаче ще използва като основа на сценария си едноименния роман (1946) на американския белетрист Уилям Линдзи Грешъм. Той разказва за амбициозен престъпник, който обединява сили с психиатърка, надминаваща го в престъпните дела. В началото двамата се забавляват, мамейки на дребно различни хора. В един момент обаче психиатърката вдига залозите и решава да изиграе и своя партньор.

Дел Торо се надява да започне снимки през есента, като дотогава трябва да попълни актьорския си състав. Той работи по няколко проекта, включително стоп моушън анимация за Пинокио, но вече е ясно, че „Nightmare Alley“ ще е следващият му режисьорски опит.

ДиКаприо си взе дълга почивка, след като спечели своя дълго чакан „Оскар“ за участието си в „Завръщането“. През тази година очакваме неговото завръщане на екрана в новия филм на Куентин Тарантино „Имало едно време в Холивуд“.
Copyright © 2024 Dir.bg.