Парамаунт ще променя визията на Соник

04.05.2019 г.
Парамаунт ще променя визията на СоникСамо два дни, след като на 30 април излезе първият трейлър на екшън анимацията на Paramount "Соник: Филмът", нейният 40-годишен режисьор - номинираният за "Оскар" Джеф Фаулър отстъпи пред натиска на феновете със съобщение в Туитър. На 2 май той се съгласи, че тяхното послание за външния вид на главния герой е чуто "високо и ясно". "Не сте доволни от дизайна и искате промени - ще ги имате", написа Фаулър, цитиран от IndieWire.

Копродукцията на САЩ, Япония и Канада излиза през ноември т.г. (на 15-и в България) и е създадена по поредицата видеоигри на японската компания "Sega" за ултрабързия син нахалник-таралеж Соник. Сега на зрителите е обещан редизайн на персонажа, като едновременно с това целта е премиерната дата да бъде спазена - един наистина необичаен ангажимент, невиждан досега в света на голямото анимационно кино.

Протестите, при това яростни от страна на геймърите започнаха още от публикуването на първия постер на 10 декември миналата година. Визуализацията на Соник изглежда прекалено мускулеста и по-космата от това, с което са свикнали почитателите на видео играта вече 28 години, а и очите му са пресъздадени по различен начин. "Благодаря за подкрепата. И за критиката! Промените ще се случат. Всички в Paramount и Sega сме се посветили на това, да направим от героя възможно най-доброто", заявява Фаулър.

Режисьорът и студиата обаче отстъпват не само под натидска на феновете, а и на критиката. Предварителният закрит показ на трейлъра за медиите по време на CinemaCon доведе до негативни реакции - пресата нарече новата физика на Соник с думи като "зловеща" и "отблъскваща".

“Sonic” е пълнометражен дебют за Фаулър, който получи известността си с 4-минутната късометражна анимация "Gopher Broke" ("Съселът се счупи", 2004). Преди десетина години той работеше като анализатор и разработчик за семейното фентъзи "Където бродят дивите неща" на Спайк Джонз и Warner Bros. Главният герой в "Соник: Филмът" е озвучен от комедианта Бен Шуорц, а злодеят д-р Иво Роботник се играе от Джим Кери.

Междувременно Роб Летърман, режисьор на излизащия след седмица "Pokemon: Детектив Пикачу" - също екранизация на японски медиен франчайз, коментира новината за "Соник" пред изданието The Verge. "Преди 15 минути разбрах за ситуацията и наистина не завиждам на Фаулър и Парамаунт", каза Летърман. - "Да промениш дизайна на главния герой само няколко месеца преди премиерата едва ли е лесна работа. Няма правило за това, как да се правят такива филми. За нас, да речем, би било много трудно да променим каквото и да било. Цяла година правихме дизайна на всички герои, преди да снимаме. Ако променим и с един инч Пикачу, направо изхвърляме изпълнението на Джъстис Смит (в ролята на Тим, партниращ на джобния герой) през прозореца. Все пак това, че за нас е невъзможно не означава, че те не могат да го направят. Но не искам да съм на тяхно място в момента, имат огромен проблем."

За игрално-анимационния Соник студиата до момента са хвърлили около 90 милиона долара. Броят на потребителите на игрите на "Sega" се оценява на 800 милиона души.
Copyright © 2024 Dir.bg.