Мариан Вълев, Жени Калканджиева и Зуека в комедията "Ятаган" догодина

30.05.2019 г.
Мариан Вълев, Жени Калканджиева и Зуека в комедията През пролетта на 2020 г. се очаква да бъде завършен филмът на режисьора Андрей Андонов "Ятаган" с участието на Мариан Вълев, Жени Калканджиева и Васил Василев-Зуека в главните роли. Жанрът е "съвременна комедия", а снимките тръгват през юни т.г.

Дебютът на Андонов бе през 2016 г. с еротичната независима драма „Никой“, финансирана със средства на самия екип и платформата Indiegogo. Новият филм този път е първи продуцентски проект на новосъздадената компания „А Плюс Филмс“ на Христо Дерменджиев (съосновател и на Александра Филмс"), известна от 2008 г. досега като разпространител.

В "Ятаган" участват още звезди и млади изгряващи таланти – Китодар Тодоров, Стефан Денолюбов, Ивайло Драгиев, Любомира Башева, Невена Бозукова-Неве, Елена Телбис, Силвия Станоева и др., ще видим и специалното участие на Ники Кънчев, Любо Нейков и Ники Илиев.

В бъдещата лента Мариан Вълев ще влезе в образа на Рангел Костов – полицейски инспектор от Агенцията за борба с тероризма, бивш красавец и системен пияница, който става двигател на схема от лъжи и създава необичаен престъпен тандем с една от жертвите си. Жени Калканджиева ще се превъплъти в новата шефка на агенцията Силвия Овчарова - амбициозна, некадърна провинциалистка, която иска да стане медийна звезда и да направи кариера в столицата, без да подбира средства. Зуека пък ще е изтъкнатият разследващ журналист Свилен Иванов – всепризнат експерт по тероризма, който ненавижда некомпетентността, а Ивайло Драгиев се превъплъщава в чаровния квартален хаймана Никсъна, който заради любов ще си докара огромни неприятности.

Инспектор Костов е застрашен от уволнение поради липса на резултати в разследванията и - в алкохолно вдъхновение - ще съчини доклад, в който обявява безобидния нехранимайко Никсъна за водач на терористична клетка, като му дава оперативния псевдоним Ятаган. Овчарова ще приеме това за чиста монета, а по каръшко стечение на обстоятелствата подозренията някак си ще започнат да се доказват, за огромна изненада на автора на цялата схема...

Но нищо не е такова, каквото изглежда! Сценаристът Христо Асенов Христов е забъркал невероятна история с много неочаквани обрати, която по забавен начин говори за сериозни проблеми като корупция, бюрокрация, шуробаджанащина, медийни манипулации, страх от тероризъм.

(на снимката: Вълев, Денолюбов, Тодоров и Стайков на снимачната площадка - ©24chasa.bg)
Copyright © 2024 Dir.bg.