Маги Смит като верния иконом на „Батман

13.06.2019 г.
Маги Смит като верния иконом на „Батман“Това ще бъде един нетипичен филм за супергерой. Мат Рийвс ще ни покаже в различна светлина великия пазител на Готъм сити. Създателят на новия филм за Батман го доказа с избора на Робърт Патинсън за главната роля. Но сега на ред са останалите попълнения в актьорския състав.

Като начало въпросът е кой ще играе Алфред Пениуърт, верният иконом на Батман. Известният британски създател на комикси Брайън Хитч предложи в Туитър едно име, което предизвика невероятен положителен отзвук: Маги Смит. Легендарната английска актриса изглежда перфектeн избор за тази роля.

Все пак Алфред винаги е бил смятан в много отношения за заместник на бащата на Брус Уейн – Томас Уейн. С избора на жена за ролята ще може да разберем повече за отношенията на Брус с неговата майка Марта. А това е нещо, което досега не е било представяно на екрана.

В досегашните филми за Батман винаги акцентът е бил върху отношенията с баща му, а Марта присъства в кадър само, за да бъде застреляна от убиеца на двамата и да видим как се разпиляват перлите от нейната огърлица. Време е тя да заеме централно място в следващата история за Черния рицар на Готъм и да разберем повече за нейното влияние върху него.

Дори за ролята на Пениуърт (Алберта определено не звучи добре) да не бъде избрана Смит, веднага се появиха и други предположения. Сред тях са имената на Джуди Денч, Оливия Колман, Хелън Мирън и Даяна Риг. Но нека да не пренебрегваме и американските актриси. Какво ще кажете за Мерил Стрийп или Сигорни Уивър?
Copyright © 2024 Dir.bg.