„Игрите на глада“ не е ..."/> Кино

„Игрите на глада“ с предистория

18.06.2019 г.
„Игрите на глада“ с предисторияПоредицата „Игрите на глада“ не е приключила! Повече от десетилетие измина от премиерата на първата книга на Сюзан Колинс, която постави начало на нова мания към подобни фантастични истории. Ето че авторката обяви, че подготвя предисторията, чието действие ще се развива в Панем, 64 години преди събитията в първата книга.

Както всички добре знаят, главна героиня в поредицата „Игрите на глада“ е смелата Катнис Евърдийн, която се бори за оцеляването си в излъчваните по целия свят игри, в които победетелят може да бъде само един. Тя ще се превърне в лидер на всички онеправдани, повеждайки своя собствена битка с едно фашизоидно правителство.

Новата книга на Колинс трябва да излезе на 19 май 2020 г. Действието в нея ще се развива 64 години преди събитията в „Игрите на глада“, т.е. ще станем свидетели на юбилейните 10-ти Игри. В тази връзка шефът на Lionsgate Джо Дрейк обяви, че студиото се подготвя за адаптация на бъдещия бестселър, в сътрудничество с авторката.

От своя страна продуцентката Нина Джейкъбсън обяви в Туитър, че ще се завърне на борда на новия филм, както и на предишните общо четири филма дотук. Първият филм „Игрите на глада“ счупи всички рекорди през 2012 г. и приходите му за първия уикенд бяха най-големи от всички филми, които не са продължение на известно заглавие. Той спечели общо 694,4 милиона долара само от киноразпространението си при бюджет едва 78 милиона.

Вторият филм Игрите на глада: Възпламеняване“ се оказа още по-успешен и спечели 865 милиона долара. Това накара много други студиа да опитат да повторят успеха на Lionsgate и така се появиха поредиците „Лабиринтът“ и „Дивергенти“. Но никоя от тях не успя да се доближи до феномена „Игрите на глада“ с участието на Дженифър Лорънс.
Copyright © 2024 Dir.bg.