Новите членове на Американската киноакадемия

02.07.2019 г.
Новите членове на Американската киноакадемияНаградите „Оскар“ безспорно са едни от най-коментираните в историята на шоубизнеса. А кои ще са техните носители се определя само и единствено от членовете на Американската киноакадемия. Общо 842 нови имена ще се влеят в нейните редици.

Те са общо от 59 държави, като този път има две важни уточнения. Едното е, че половината от новите членове са жени, а другото – че 29 % са цветнокожи. Само за сравнение през 2015 г. членовете на Академията с различен цвят на кожата от белия са едва 8 %.

Разбира се, приносът за това на различни кампании, които продължават да набират скорост е безспорен. Дори на последната церемония по раздаване на „Оскар“-и през тази година триумфираха рекорден брой чернокожи жени. Сред тях са Реджина Кинг с награда за поддържаща роля, Рут Е. Картър (за костюмите на „Черната пантера“) и художничката Хана Беклър. А и за най-добър филм бе определена драматичната история на тема расизъм и преодоляване на всякакви стереотипи „Зелената книга“.

На същата церемония своя първи „Оскар“ получи и Лейди Гага, която е сред авторите на безспорния музикален хит „Shallow“. Ето че тя вече е част от Академията, заедно с други музикални величия като Адел, Ани Ленъкс, Марк Ронсън и тазгодишния носител на позлатената статуетка за музика Лудвиг Горансон.

Сред новите членове от актьорската гилдия са актуалният "Спайдър-мен" Том Холанд, Клеър Фой, Наташа Макелоун, Деймиън Люис, Тони Сервило, Александер Скарсгард, Елизабет Мос, драматургът и сценарист Трейси Летс ("У дома през август", "Жената на прозореца") и легендата на френското кино Жан-Луи Трентинян. В списъка на режисьорите са Матео Гароне, Мелани Лоран, Уил Глък и творческият тандем Фил Лорд и Кристофър Милър („Спайдър-мен: В Спайди-вселената“).
Copyright © 2024 Dir.bg.