Трета екранизация на играта "Mortal Kombat"

13.07.2019 г.
Трета екранизация на играта New Line Cinema / Warner Bors. чрез американските студиа Atomic Monster (на Джеймс Уан) и Broken Road Productions (на Тод Гарнър) подготвят снимките в Австралия на нова, трета поред игрална версия на видеоиграта "Mortal Kombat". Медийният франчайз, разработен през 1992 г., достигна актуалната "Mortal Kombat 11", публикувана през април 2019 г. от "Warner Bros. Interactive Entertainment" и постигнала огромен комерсиален успех. Премиерната дата на новия фентъзи екшън е определена за 5 март 2021 г. в САЩ.

Предпродукцията в момента е съсредоточена върху кастинга на актьори, а авторът на сценария и дебютант Грег Русо съобщи в Twitter, че филмът ще излезе с рейтинг за възрастни (R). Той добави, че за първи път на екран ще бъдат показани т.нар. fatalities - жестоки доубивания на жертви, с които е и известна самата игра. "Няма да кажа какви точно, ще трябва да изчакате и да ги видите сами", заяви Русо.


Поредицата игри "Mortal Kombat" е в жанра fighting и е популярна основно заради високото ниво на насилие. Доубиването е неразделна нейна част: поваленият враг може да бъде разчленен на части, гръбнакът му може да бъде изтръгнат, врагът може да бъде разрязан на две или просто да бъде взривен. Благодарение на това, както и на богатата си вътрешна митология, "Mortal Kombat" повече от четвърт век остава една от най-разпространените видеоигри в света.

За режисьор още през ноември 2016 г. бе определен австралиецът Саймън Маккойд, режисирал рекламата на военната игра "Call of Duty: WWII". От кастинга засега е известно само едно име - това на индонезийския екшън актьор Джо Таслим, който ще влезе в образа на титулярния персонаж Sub-Zero.

За филмовия сюжет към този момент не е известно нищо, освен че авторите ще игнорират досегашните екранизации и ще търсят максимална близост до играта.

Първата екранизация за голям екран принадлежи на английския режисьор Пол Андерсън от 1995 г. с участието на Кристоф Ламбер, Кари-Хироюки Тагава, Франсоа Пети (като Sub-Zero) и др., като продуцент отново - както и за новия филм - бе Лорънс Казаноф от "Threshold Entertainment". Екшънът на New Line Cinema отпреди 24 години бе направен с 18 млн долара и постигна резултат от над $122 милиона. У нас бе издаден на видеокасета с дублаж от Мулти Видео Център под заглавието "Смъртоносна битка".

През 1997 г. излезе "Mortal Kombat: Annihilation" на Джон Лионети (New Line Cinema и Threshold Entertainment) с Робин Шоу, Джеймс Римар и др., заснет на множество локации в Йордания, Тайланд и Великобритания, който обаче не бе приет нито от феновете, нито от критиката и се провали в боксофиса (разходи $30 млн, приходи в света $50 млн).
Copyright © 2024 Dir.bg.