Дженифър Лопес с главна роля в "The Godmother"

27.07.2019 г.
Дженифър Лопес с главна роля в Проектът на STXfilms "Кръстницата" ще разкаже историята на известната колумбийска наркобаронеса Гриселда Бланко (1943-2012), известна като La Madrina, Черната вдовица, Кокаиновата кръстница и Кралицата на наркотрафика. През 1970-те и 80-те години тя изгражда своя бизнес с контрабанда на кокаин от Колумбия в САЩ и е считана за най-могъщия криминален авторитет в щата Флорида.

На 17 февруари 1985 г. Бланко е арестувана и осъдена на 15 години затвор, а на септември 2012 г. е застреляна в град Меделин от мотоциклетист.

Намерението на Лопес, която след дни навършва 49 години, е да дебютира с този филм в пълнометражната режисура - засега непотвърдено от STXfilms. Проектът й е трети съвместен с това студио след "Втори шанс" (2018) и предстоящия "Hustlers" (2019, към този момент без българско заглавие), който излиза на 13 септември и у нас. Актрисата е и продуцент заедно с Илейн Голдсмит-Томас, Бени Медина и Джули Йорн, а сценарият е на Реджина Корадо (тв филма "Deadwood: The Movie" - уестърн на HBO, 2019) и Терънс Уинтър ("Вълкът от Уолстрийт", тв сериалите "Престъпна империя" и "Семейство Сопрано").

Първоначално "The Godmother" бе разработван преди три години от HBO за малък екран, но сега нещата отиват към голям. През 2017 г. и Катрин Зита-Джоунс изигра Бланко в телевизионния филм на Lifetime Television "Cocaine Godmother: The Griselda Blanco Story".

Лопес иска да изследва върховете и паденията на Бланко, надхитрила мъжете около нея и издигнала се от бедното си детство в Колумбия до състояние от над 2 милиарда долара, както и превърнала се в ключова фигура от кървавите кокаинови войни в Маями - серия от въоръжени сблъсъци между правителството и меделинския картел през 70-те и 80-те години.

"Омагьосана съм от историята на Гриселда Бланко и използвам шанса да я изиграя на екран", твърди Лопес. - "У нея има всичко, което търсим в разказването на истории и представянето на динамичен персонаж: известна, амбициозна, конспираторка, хладнокръвна. В жанр, доминиран от легендарни величия, аз искам да се фокусирам върху тази анти-героиня и съм поласкана да сътруднича за трети път със STX - така че да изведем наяве тази неустоима, сложна история".

Председателят на студиото Адам Фогелсън, цитиран от Deadline, е изразил удоволствие от работата си с Лопес, Илейн (Голдсмит-Томас) и Бени (Медина). "Това са изключителни продуценти и високо ценим тяхното партньорство и доверие. Имаме една епична и действителна криминална история, която Лопес страстно желае да разкаже, така че нямаме търпение да започнем снимки с нея и нейния екип". От страна на студиото, проектът е под надзора на Кейт Ворхоф.

През изминалата седмица стана известно, че "Hustlers" ("Да свалиш Уолстрийт") с Констънс У и Дженифър Лопес ще направи световната си премиера в началото на септември на кинофестивала в Торонто, Канада. Сюжетът му е за находчиви бивши стриптийзьорки, които отмъщават на своите клиенти от Уолстрийт.
Copyright © 2024 Dir.bg.