Отлични резултати за Тарантино и „Цар Лъв

29.07.2019 г.
Отлични резултати за Тарантино и „Цар Лъв“Големи бяха очакванията към новия филм на Куентин Тарантино и те бяха напълно оправдани. Все пак никой не можеше да се пребори с шампиона „Цар Лъв“, който си остана на върха на боксофиса.

За този уикенд новата версия на Джон Фавро по любимата анимация спечели нови 75,5 милиона долара в САЩ и така достигна приходи от 350,7 милиона. В останалия свят приходите й са 142,8 милиона и така общият й сбор е 962,7 милиона. Само за сравнение предишният филм на Фавро „Книга за джунглата“ завърши своето шествие по кината с 966 милиона.

Съвсем скоро новият „Цар Лъв“ ще надмине майсторската граница от 1 милиард долара. Интригата е какви ще са финалните му приходи. За момента шампионът на „Дисни“ сред игралните версии е „Красавицата и Звяра“ с 1,26 милиарда долара.

На второ място дебютира дългоочакваният девети филм на Тарантино „Имало едно време... в Холивуд“.Приходите му от 40,3 милиона долара са рекорд за култовия режисьор, изпреварвайки досегашния шампион от преди точно 10 години „Гадни копилета“ (38 милиона).

Трети се нареди „Спайдър-мен: Далече от дома“. За този уикенд новият хит с Том Холанд спечели 12,2 милиона долара и вече има 345 милиона в САЩ. Така задмина крайния резултат на „Спайдър-мен: Завръщане у дома“ (334 милиона). По-важната новина е, че общите му приходи вече са 1,03 милиарда долара и така той стана първият филм за супер героя на Марвел с подобно постижение.
Copyright © 2024 Dir.bg.