$200-милионният "The Irishman" на Нетфликс открива фестивала в Ню Йорк

29.07.2019 г.
$200-милионният Биографичната криминална драма "Ирландецът", режисирана от Мартин Скорсезе, ще бъде завършена навреме, за да стане откриващ филм на 57-мия Нюйоркски кинофестивал, съобщава Variety. Събитието се открива в Lincoln Center на 27 септември и продължава 17 дни - до 13 октомври. Произведението разчита на специални ефекти, за да подмлади звездите Ал Пачино и Робърт Де Ниро. Докато Де Ниро, който е и сред продуцентите, работи за девети път със Скорсезе, Пачино ще бъде режисиран от него за първи път. Кастът включва още Харви Кайтел и Джо Пеши, и двамата дългогодишен избор на Скорзесе, както и Боби Канавали, Ана Пакуин, Рей Романо, Джеси Племънс.

За мафиотската драма “The Irishman” се заговори през 2010 г. с идеята за премиера от Paramount Pictures през 2012 г. Снимките започнаха през септември 2017 г. и продължиха до март 2018 г., откогато лентата е в постпродукция. Литературен източник е книга на бившия зам.-главен прокурор на САЩ - проследява се животът на гангстера Франк Шийрън, по прякор Ирландеца, извършил 25 поръчкови убийства и замесен в изчезването на профсъюзния лидер Джими Хофа.

Макар че Скорсезе е личен приятел с фестивалния директор Кент Джоунс, имаше вероятност филмът да не бъде завършен за бляскава световна премиера в зала "Alice Tully". Причините са както сложността на ефектите, така и перфекционизмът на Скорсезе в монтажната. "Ирландецът" е една от големите надежди на Netflix за сезона на Оскарите и ще бъде пуснат в ограничен брой киносалони в САЩ, както и в стрийминг услугата по-късно тази година.
Copyright © 2024 Dir.bg.