Бързи и яростни: Хобс и Шоу“ оглави боксофиса

05.08.2019 г.
 „Бързи и яростни: Хобс и Шоу“ оглави боксофисаНовият филм от поредицата с близо 20-годишна история стартира с 60,8 милиона долара в САЩ. Това е най-добър старт в кариерата на звездите Дуейн Джонсън и Джейсън Стейтъм, извън филмите „Бързи и яростни“.

И макар че не е рекорд, на фона на предишните части новият хит се доближава до резултата на „Мисията невъзможна: Разпад“, стартирал по същото време миналата година. Очакванията са приключения на Хобс и Шоу да постигнат почти същия успех.

По света те предизвикаха още по-голям интерес и спечелиха 120 милиона долара. А това е впечатляващо при положение, че новият филм не е излязъл още в Китай и Южна Корея, където всички хитове от поредицата се радват на небивала популярност. Най-голям е успехът в Русия (8,2 милиона), Великобритания (7,8 милиона) и Индонезия (7,7 милиона). Общият сбор от 180,8 милиона за първия уикенд е пети по сила резултат във вечната класация на Universal, като преди него са единствено последните две части на „Бързи и яростни“, „Джурасик свят“ и „Петдесет нюанса сиво“.

В България, приключенският екшън на иновативния Дейвид Лийч се изкачи на стълбата на рекордите у нас и се превърна във филма, отбелязал най-големия дебютен уикенд за месец август на всички времена с повече от 45 000 зрители и боксофис от над 535 000 лева (заедно с предпремиерните прожекции).

Вече втори се нареди бившият шампион „Цар Лъв“. За този уикенд той спечели 38,2 милиона долара и вече има 430,8 милиона в САЩ. По света филмът на Джон Фавро спечели нови 72 милиона и до момента има почти 1,2 милиарда долара.

На трето място е новият филм на Тарантино. „Имало едно време... в Холивуд“ спечели 20 милиона долара и общо за момента в САЩ има 78,8 милиона.
Copyright © 2024 Dir.bg.