Universal спира "Ловът" след изявление на Тръмп

11.08.2019 г.
Universal спира Хорър екшънът "Ловът" на Blumhouse Productions, предвиден за разпространение и в България от 27 септември т.г., няма скоро да види бял свят. Това стана ясно от изявление на дистрибутора Universal Pictures от вчера, в което се казва: "Макар вече да спряхме маркетинговата кампания, след задълбочено обсъждане решихме да отменим нашите планове за пускане на филма. Подкрепяме нашите режисьори и ще продължим да разпространяваме филми на създатели, които са смели и визионери, подобно на този сатиричен социален трилър, но разбираме, че точно сега не е подходящ момент за негова премиера".

Филмът, белязан с много насилие от продуцента Джейсън Блъм, разказва за една дузина хора, които се събуждат на горска просека и по тях започват да "ловуват" випове от елита, за спорт.

В петък американският президент Тръмп насочи стрелите си срещу филма, макар да не спомена изрично заглавието, като заяви в Туитър: "Либерален Холивуд е расистки в най-висока степен, изпълнен с най-силен Гняв и Омраза! Те се наричат "Елит", но не са Елит. Често хората, на които така силно опонират, са действителният Елит. Предстоящият филм е направен, за да сее и предизвиква хаос. Създават собственото си насилие, след което обвиняват другите. Те са истинските Расисти и са нещо много лошо за нашата Страна".

Всичко това се случва, след като в САЩ имаше серия от масови стрелби - в Охайо, Тексас и Калифорния, с над 30 убити. Разрази се и пореден национален дебат около контрола върху притежаването на огнестрелно оръжие. Още преди изявлението на Тръмп, в социалните мрежи се надигна протест срещу въоръженото насилие, а телевизия ESPN свали една от рекламите на филма "Ловът". Впоследствие от Universal изтеглиха всички спотове за него.

В главните роли щяхме да видим актрисите Бети Гилпин ("Кучешки живот 2", "Ченге под наем") и Хилари Суонк, представящи противоположните страни на американския политически водораздел.

От компанията Universal подчертават, че - извън конкретиката с филма - са се стремили да вземат "точното решение в точния момент". "Това беше труден момент за нас, но ръководството на студиото в лицето и на Дона Лангли (Donna Langley, председател на Universal Filmed Entertainment Group - бел.ред.) бе единодушно, че този филм може да почака".

NBC Universal е дъщерно дружество на гиганта Comcast Corporation.
Copyright © 2024 Dir.bg.