Уайтити преговаря за роля в новия "Отряд самоубийци"

27.08.2019 г.
Уайтити преговаря за роля в новия Макар да е зает да промотира заедно с Fox Searchlight своята абсурдистка фестивална комедия "Jojo Rabbit" ("Джоджо Заека"), излизаща на 18 октомври, и да започва работа по спортния "Next Goal Wins" за същото студио, Тайка Уайтити преговаря за актьорска изява в режисираното от Джеймс Гън продължение на "Отряд самоубийци" за Warner Bros. Информацията е на Deadline.

Засега не се знае за кой именно персонаж става дума, както и колко голяма е ролята. Известно е само това, че за 11 септември е насрочен прочит на сценария ("table reading"), снимките са планирани да започнат на 23 септември 2019 г., а премиерата е за 6 август 2021 г.

Уайтити би се присъединил към нарастващ каст, включващ Марго Роби (като Харли Куин), Вайола Дейвис (Аманда Уолър), Джай Кортни (кап. Бумеранг), Джоуел Кинаман (Рик Флаг) и новите попълнения Идрис Елба, Дейвид Дастмалчън (Polka-Dot Man), португалката Даниела Мелкьор (Ratcatcher), германеца Флула Борг, Стив Ейджи (King Shark) и Нейтън Филиън. Сценарият е на Джеймс Гън, продуцират Чък Роувън и Питър Сафрън (който обяви през март, че новият филм е "тотален ребут, не директно продължение").

Новозеландският режисьор и актьор ще получи на фестивала в Торонто новоучредената режисьорска награда "Roger Ebert" за изключителен принос към киното. Връчването ще се състои на специална гала на 9 септември, чрез която TIFF събира средства за своите дейности.
Copyright © 2024 Dir.bg.