Колин Фарел продуцира детективски филм

28.08.2019 г.
Колин Фарел продуцира детективски филмКато много свои колеги, вече и той има своя продуцентска компания. Колин Фарел основа Chapel Place Productions, в която партньор ще му бъде неговата сестра и мениджър Клодин Фарел. Вече е ясен и първият им проект – криминалната драма „The Ruin“.

Този филм Фарел подготвя съвместно с продуцентката Лий Магидей, с която работи заедно по донеслия му много суперлативи и награди „Омарът“ на Йоргос Лантимос. Магидей бе номинирана за „Оскар“ тази година за последния филм на Лантимос „Фаворитката“.

Ирландската писателка, емигрирала в Австралия Дървла Мактирнън е автор на едноименния роман, по който ще бъде направена лентата. Тя разказва историята на детектива от полицията Кормак Райли, открил две изоставени деца в порутена къща в Голуей, Ирландия, където майка им лежи мъртва след свръхдоза. 20 години по-късно е открит друг труп и Райли разравя отново този случай, преследвал го толкова време. Той ще разкрие шокиращи тайни за полицейска корупция и злоупотреби от църковни служители и започва да се пита на кого от колегите си може наистина да се довери.

Все още не е обявено нито едно име от актьорския състав. Не знаем и дали самият Фарел ще играе ролята на Райли. До момента той има само един опит като продуцент – на филма на Данис Танович „Triage“, в който изпълнява главната роля.

„The Ruin“ е дебютният роман на бившата адвокатка Мактирнън, публикуван през миналата година и превърнал се в бестселър. Това е и първата история от поредицата за детектив Райли, чиито приключения продължават в „The Scholar“ и предстоящия да излезе през 2020 г. „The Good Turn“.
Copyright © 2024 Dir.bg.