Новият филм на Ричард Линклейтър ще се снима 20 години

31.08.2019 г.
Новият филм на Ричард Линклейтър ще се снима 20 години59-годишният американски режисьор, сценарист, продуцент, а и актьор Ричард Линклейтър, 5 пъти номиниран за Оскар, обяви следващия си проект - "Merrily We Roll Along". Снимките са предвидени за следващите 20 години, в главните роли са актрисата Бийни Фелдстайн (днес на 26 г.), Бен Плат (25) и Блейк Дженър (27). По източници на Deadline, първият сегмент на филма вече е заснет.

Линклейтър ще екранизира едноименен бродуейски мюзикъл с музика на Стивън Сондхайм, игран за първи път през 1981 г. и изграден по пиесата от 1934 г. на Джордж Кауфман и Мос Харт. В центъра на сюжета е някога преуспяващ композитор, Франклин Шепърд, преживяващ дълбока вътрешна криза. Заради слава и кариерата си на холивудски продуцент, той е пожертвал много, изоставил е музиката и най-добрите си приятели като поета Чарли Крингас и писателката Мери Флин. Историята в мюзикъла обхваща периода 1957 - 1976 г.

Линклейтър вече има опит с използването на дългогодишни снимки за проекта си "Boyhood" ("Юношество", 2014). В продължение на 12-13 години той проследява как расте героят на Елар Колтрейн и как се променя светът около него.

Новата лента се очертава като най-амбициозният проект на "Blumhouse Productions", за компанията продуцират Джейсън Блъм и Джинджър Следж заедно с Джонатан Марк Шърман и самия Линклейтър. Правата са получени от авторите на мюзикъла - Сондхайм и от наследниците на вече покойния автор на текста Джордж Фърт.

В момента по американските кина върви последният филм на Линклейтър - "Къде си, Бернадет??", който бе предвиден, но отпадна от разпространение в България.

Плакат на мюзикъла "Merrily We Roll Along":
Copyright © 2024 Dir.bg.