Зелуегър се връща към Оскарите с "Джуди"

02.09.2019 г.
Зелуегър се връща към Оскарите с "Оскарите обичат актьори, играещи алкохолизирани и дрогирани певци" - пише Варайти в репортаж от кинофестивала в американското селце Телюрайд, Колорадо (30 август - 2 септември). След Рами Малек, Джейми Фокс, Джеф Бриджис, Марион Котияр, Даяна Рос и Хоакин Финикс, идва ред на Рене Зелуегър.

Името й със сигурност ще бъде сред номинираните през януари за работата й като американската певица и актриса Джуди Гарланд (1922 - 1969) в предстоящата британска биографична драма "Джуди" на BBC Films, Calamity Films и Pathe UK. Адаптацията е на английския театрален и кинорежисьор Рупърт Гулд по пиесата "End of the Rainbow" (2005) на Питър Куилтър, сценарий на Том Едж. Драмата е интимен поглед към последните месеци от живота на Гарланд, когато тя се мъчи да съживи кариерата си чрез поредица от концерти в Лондон през 1968 - 1969 г., а през същото време се бори с хапчетата и алкохола и едновременно с това се грижи за двете си по-малки деца. Както е известно, тя е майка и на Лайза Минели от първия си от общо 5 брака.

"Джуди" бе откриващ филм на фестивала и това бе и неговата световна премиера. Опашката за билети се е извила от обяд до часа на прожекцията - 18 ч., съобщава репортер на изданието, а Зелуегър е посрещната на сцената на 650-местния киносалон "Palm" с овации на крака, като в края на филма аудиторията е останала разплакана.

Рене Зелуегър не е чужда на Оскарите - през 2004 г. тя взе наградата за поддържаща актриса в "Студена планина", а година по-рано бе номинирана за главната роля в мюзикъла "Чикаго". Впрочем в него тя пя със своя глас, както го прави и в "Judy". Първата й номинация е от 2002 г. за "Дневникът на Бриджит Джоунс".

Филмът ще мине през фестивала в Торонто на 10 септември, след което тръгва по света.
Copyright © 2024 Dir.bg.