То: Част втора“ отново е начело на боксофиса

16.09.2019 г.
„То: Част втора“ отново е начело на боксофисаНеочаквано силен старт отбеляза премиерата тази седмица на „Да свалиш Уолстрийт“, постигнала няколко рекорда. Но и тя не успя да свали от върха безспорния шампион „То: Част втора“, който продължава да е най-гледаният филм в целия свят.

За този уикенд дългоочакваното продължение отбеляза приличен спад от 55% спрямо дебюта си миналата седмица и спечели нови 40,7 милиона долара. Така в САЩ приходите му достигнаха 153 милиона.

В останалата част от света филмът на Андрес Мушети спечели 47 милиона, като дебютира успешно във Франция с 4,7 милиона и се радва на все така голям интерес в Германия (4,2 милиона), Великобритания (3,9 милиона) и Мексико (3,3 милиона). Общите му приходи достигнаха 323,3 милиона долара само за 10 дни на екран. Така двете части на „То“ надминаха границата от 1 милиард долара.

На второ място дебютира „Да свалиш Уолстрийт. Стриптийзьорската комедия, вдъхновена от истински случай, надмина всички прогнози и спечели 33,2 милиона долара. Така това се превърна в най-силния резултат в кариерата на Дженифър Лопес. Според мнозина тя има шансове най-после да попадне и сред номинираните за „Оскар“ с ролята си на стриптийзьорка, надъхала свои колежки да окрадат клиентите си от Уолстрийт. Това е и рекорден резултат за разпространителя на филма STX Films.

Вече трети е „Код: Ангелът“. Новият екшън с Джерард Бътлър спечели нови 4,2 милиона в САЩ и вече надмина границата от 60 милиона долара.
Copyright © 2024 Dir.bg.