„Ирландецът“ с първи плакат

17.09.2019 г.
„Ирландецът“ с първи плакатNetflix представиха първия официален плакат на безспорно най-големия си филм за тази година. „The Irishman“ е гангстерска драма от мащабите на „Имало едно време в Америка“ и „Недосегаемите“ – два от култовите филми на Робърт де Ниро. Той е и в главната роля в този нов филм на любимия му Мартин Скорсезе.

Заснет по книгата „I Heard You Paint Houses“, адаптирана от Стивън Зейлиън („Списъкът на Шиндлер“), филмът разказва за живота на Франк Шийрън (Де Ниро), мошеник и убиец, работил с някои от най-прочутите личности на 20 век. Може би той има пръст в изчезването на известния профсъюзен лидер Джими Хофа.

На плаката виждаме трите големи звезди в биографичната драма – Де Ниро, Ал Пачино и Джо Пеши. За последния това е голямото завръщане в киното след участието му в „Добрият пастир“ от 2006 г. Благодарение на напредналите визуални ефекти тримата са подмладени, за да играят своите герои в продължителен период от време. Все пак филмът разказва за няколко десетилетия от живота на Шийрън.

Самият Скорсезе държи трите легенди да играят изцяло своите герои, вместо за по-лесно да избере по-млади актьори за целта. На плаката обаче ги виждаме точно както изглеждат сега, само с лек грим.

Като една епична продукция, „Ирландецът“ е с продължителност три часа и половина. Излишно е да споменем, че той е сред големите фаворити в сезона на наградите. Първите отзиви очакваме след 27 септември, когато е премиерата му на фестивала в Ню Йорк.
Copyright © 2024 Dir.bg.