Марвъл и Сони се разбраха за трети "Спайдър-мен"

28.09.2019 г.
Марвъл и Сони се разбраха за трети В петък сутринта бе съобщено, че Sony Pictures са постигнали сделка с Disney, Кевин Файги от "Marvel Studios" да продуцира трети филм "Спайдър-мен" съвместно със Сони. Премиерната дата ще бъде 16 юли 2021 г., уточняват от The Wrap.

В изявление Файги казва, че е развълнуван от продължаването на пътешествието на Спайди в киновселената на Марвъл (MCU) и че екипът му ще продължи да работи по него. "Спайдър-мен е мощна икона и герой, чиято история пресича всички възрасти и аудитории по цял свят. Той изглежда е и единственият герой със свръхсили да пресича киновселени, така че докато Сони продължават да развиват тяхната Спайди-вселена, бъдещето може да ни изненадва всячески", заявява той.

През този август приключи партньорството между Сони и Марвъл, довело до филмите "Спайдър-мен: Завръщане у дома" (2017) с над $880 млн приходи и "Спайдър-мен: Далече от дома" (2019) с $1.1 милиарда. Споровете между страните бяха свързани с финансирането на бъдещи филми.

Споразумението сега е подновено и предвижда два допълнителни Спайди-филма в разработка с режисьор Джон Уотс и звезда Том Холанд. Следващият е предвиден за 16 юли 2021 г., а вторият ще бъде филм на Marvel Studios.

Ейми Паскал от Pascal Pictures също ще бъде продуцент, както беше и в първите два филма. Тя възторжено съобщава: "Това е страхотно! Историята на Питър Паркър се обърна драматично в "Далече от дома" и съм много щастлива, че всички ще работим заедно, след като пътешествието му продължава. Това е печеливше партньорство и за студиата, и за франчайза, и за феновете".

Спайдър-мен е един от най-любимите персонажи на Марвъл и негов привлекателен актив. Студиото продаде правата за екранизация на Сони през 1999 г., когато имаше затруднения - през 1996 г. беше подало искане за банкрут. След трилогията с Тоби Магуайър и двата филма с Андрю Гарфилд, "Marvel" и "Sony" се споразумяха да вкарат героя в MCU. Така, Том Холанд се прояви с катерене по стени в "Първият отмъстител: Войната на героите" (2016), а вече е позициониран да заеме мястото на Тони Старк като техническия гений в центъра на Отмъстителите.
Copyright © 2024 Dir.bg.