Жокера“ поставя рекорди в САЩ

07.10.2019 г.
„Жокера“ поставя рекорди в САЩТой се оказа печелившата карта на „Уорнър“. Големи бяха надеждите към „Жокера“ и той напълно ги оправда. Историята на култовия злодей отбеляза най-силния старт по комиксите на DC от премиерата на „Лигата на справедливостта“.

Приходите му в САЩ са 93,5 милиона долара. Това е абсолютен рекорд между всички октомврийски премиери, изпреварвайки миналогодишния феномен „Венъм“ на Sony, стартирал с 80 милиона.

Жокера“ се превърна в най-успешния филм на Тод Филипс, изпреварвайки приходите на „Поредният ергенски запой“ (85,9 милиона). Освен това резултатът му е рекорден за кариерата на Хоакин Финикс, както и за легендата Робърт Де Ниро.

В останалия свят филмът на Тод Филипс стартира с 140,5 милиона долара. В общо 39 страни той се превърна в най-успешното заглавие на „Уорнър“ за 2019 г. Сред тях са Великобритания, Русия, Италия, Полша, Испания, Япония, Корея и Австралия. В общо 21 страни приходите му са рекордни за октомврийска премиера.

На второ място в САЩ е бившият шампион „Загубеният Йети“. Новата анимация спечели 12 милиона за този уикенд и вече има 37,8 милиона долара.

Трети се нареди „Имението Даунтън“ с 8 милиона долара. Така приходите му в Америка достигнаха 73 милиона.

Copyright © 2024 Dir.bg.