"Cash Truck" на Гай Ричи отива при MGM

09.11.2019 г.
В репортаж от Американския филмов пазар (AFM) в Санта Моника, който се провежда от 6 до 13 ноември, изданието Deadline съобщава за една от най-големите сделки там. MGM са придобили от Miramax дистрибуторски права за САЩ и отделни външни пазари на екшън трилъра на Гай Ричи "Cash Truck". Главната роля е определена за 52-годишния британец Джейсън Стейтъм.

Националното разпространение MGM ще осъществи чрез своя джойнт венчър "UA Releasing", а външните пазари са Латинска Америка, скандинавските държави, Филипините и Хонконг. Сюжетът е история за отмъщение в различни интервали от време и от гледната точка на различни персонажи. В центъра е г-н Ейч ("H") - героят на Стейтъм, студен и мистериозен типаж, който работи в инкасо компания, разнасяща с брониран камион стотици милиони долари в брой из Лос Анджелис всяка седмица.

По-късно филмът бе преименуван на "Wrath of Man" ("Човек на гнева") - бел.ред.

Филмът е римейк на френския трилър от 2004 г. "Le Convoyeur ("Конвоят") на Николá Букриéф, който сега е сценарист на "Cash Truck". Правата за англоезичния римейк са придобити от "StudioCanal", продуцент е шефът на Miramax Бил Блок заедно с Айвън Аткинсън от "Ritchie/Wigram Productions" - хората зад криминалния екшън "Джентълмените", излизащ и в България след три месеца (на 31.01.2020).

Ричи и Стейтъм, които виждаме на снимката, ще работят заедно за първи път от времето на "Две димящи дула" (1998) и "Гепи" (2000), поради което и очакванията към лентата са високи. В нея ще участват още американските актьори Скот Истууд, Холт Маккалъни, Джефри Донован, Лаз Алонзо и Джош Хартнет. Преди месец се заговори за участието и на Сандра Бълок в ролята на женския протагонист.

Сценографията е поверена на британския художник Мартин Джон, станал популярен с работата си по първите два сезона на сериала "Последното кралство", копродукция на BBC и Netflix. Предпочитан от Ричи за оператор е отново Алън Стюарт ("Аладин", "Джентълмените"). Снимките са започнали в началото на този месец на локации в Лос Анджелис и Лондон.

* * * * * * *

В още новини от кинопанаира в Санта Моника, който се провежда за 40-и път, става известно, че Майкъл Кийтън, Самюъл Джаксън и Маги Кю влизат в екшън трилъра на Мартин Кембъл "The Asset" за Millennium Media, посветен на наемни убийци с минало от Виетнамската война.

Чанинг Тейтъм е приел роля на армейски рейнджър в пътната комедия "Dog". Рейчъл Вайс пък ще се превъплъти в холивудската икона Елизабет Тейлър в британско-австралийската драма "A Special Relationship" на независимите продуценти See-Saw Films. Зак Ефрон ще върви по стъпките в джунглата на програмиста и бизнесмен Джон Макафий в комедията "King Of The Jungle", а Джесика Частейн ще изиграе отчаяна артистка в депресия в драмедията "Losing Clementine" под режисурата на аржентинката Лусия Пуенсо.

Катрина Боудън, която навремето проби със сериала "Рокфелер плаза 30", се насочва към трилъра с акули "Great White" по истински случай, развиващ се в крайбрежието на австралийския град Бризбън. Филмът ще бъде пълнометражен дебют на досега рекламния режисьор Мартин Уилсън. Дъстин Хофман и Кандис Бъргън, както и Оливия Търлби, са начело на актьорския състав на семейната драма "As Sick As They Made Us" - отново режисьорски дебют, на актрисата (сериала "Теория за големия взрив") и писателка Майъм Бялик. Колумбийската драма "Memoria" с участието на Тилда Суинтън - в ролята на плантатор на орхидеи - бе взета за разпространение в Северна Америка от компанията "Neon", режисира носителят на "Златна палма" от Кан 2010 г., тайландецът Апичатпон Вирасетакул ("Чичо Буунме си спомня своите няколко живота").

Екшънът "The Plane" с Джерард Бътлър е взет за разпространение в Северна Америка и частично по света (Латинска Америка, Великобритания и Индия) от Lionsgate - снимките са предвидени за пролетта на 2020 г. Продуценти са Бътлър и Алън Сийгъл през тяхната компания "G-BASE" заедно с Di Bonaventura Pictures и MadRiver Pictures и по този начин Lionsgate отново е в една лодка с Бътлър, след като това лято пуснаха "Код: Ангелът" - трети филм от успешния франчайз с герой агент Майк Банинг. Междувременно Сийгъл потвърди по време на финансова конференция в рамките на форума, че агентът не е излязъл в пенсия и че след трилогията се очаква втора трилогия заедно с телевизионни спин-офи!

В същата конференция, маркетинг директорът на "Neon" ("Аз, Тоня") - Крисчън Паркс заяви, че видеоигрите са най-голямата заплаха пред бъдещето на независимата филмова индустрия. "Ужасен съм какво се случва на пазара днес", каза той в панела. "Конкуренция е всичко това, което не ви позволява да похарчите 10-15 долара в киносалона. Гейминг индустрията е най-голямата заплаха пред нас - все по-трудно е да накарате младата публика да отиде на кино. От поколенческа гледна точка, младите предпочитат да играят, вместо да гледат филм. А когато гледат, предпочитат собствени устройства и на малки порции... Ако нещо извънредно привлекателно не ги грабне, те пропускат. Геймингът просто слага кръст на киното".
Copyright © 2024 Dir.bg.