Актьорската гилдия пренебрегна Робърт Де Ниро и Антонио Бандерас

12.12.2019 г.
Актьорската гилдия пренебрегна Робърт Де Ниро и Антонио БандерасТова е най-голямата гилдия в Холивуд, чиито членове са повече от 100 000. Ето че вече са ясни номинациите на Гилдията на американските актьори. С най-много номинации, по 4, са „The Irishman“, „Бомба със закъснител“ и „Имало едно време... в Холивуд“.

Трите филма са номинирани и в най-важната категория за актьорски ансамбъл, заедно с „Джоджо заека“ и голямата изненада този сезон „Паразит“. Робърт Де Ниро обаче за пореден път се размина с номинация, за разлика от своите партньори във филма на Мартин СкорсезеАл Пачино и Джо Пеши. И трите актриси от „Бомба със закъснител“ са с номинации – Шарлийз Терон за главна роля, а Никол Кидман и Марго Роби за поддържащи роли. Леонардо ДиКаприо и Брад Пит ще се борят за награди за участието си във филма на Тарантино. Скарлет Йохансон пък е с две номинации – за главна роля в „Marriage Story“ и поддържаща роля в „Джоджо заека“.

Разбира се, и тук има доста изненади. Филмът на Грета Гъруиг „Малки жени“, спряган за фаворит в сезона на наградите, не получи нито една номинация. А изпълненията на Сърша Ронан и Флорънс Пю са възхвалявани от критиците. Сред пренебрегнатите е и Антонио Бандерас за една от най-силните си роли за последните години във филма на Педро АлмодоварБолка и величие“.

При телевизионните сериали „Игра на тронове“ получи номинация за актьорски ансамбъл, но само Питър Динклидж е номиниран отделно. Успешни продукции като „Пазителите“ и „Наследници“ са пренебрегнати, също и „Вице“ и звездата Джулия Луис-Драйфус.  За сметка на това комедийните хитове „Бари“ и „Fleabag“ се отчитат с няколко номинации.

26-тите награди на Актьорската гилдия ще бъдат раздадени на бляскава церемония, която ще се състои на 19 януари.
Copyright © 2024 Dir.bg.